Opel Astra OPC

Cand te gandesti la Hot-hatch nu prea iti trece prin cap numele Opel. Poate vreun pasionat a mai auzit de Corsa OPC, dar altfel, VW Golf este prima masina care iti vine in cap.

Opel se pare ca s-a pus serios pe treaba si cu ajutorul celor de la Opel Performance Center a scos noul Astra OPC.

Am observat ca in ultimii ani, Opel pune accent pe design. Au avut de-a lungul anilor cate un model putin mai interesant, gen Omega sau Coupe Bertone, dar in rest ar fi putut oricand sa treaca neobservate. Insignia a fost prima masina cu adevarat frumoasa, de la Opel.

Nu demult au aratat pentru prima data varianta in 2 usi a noului Astra, GTC. L-am vazut si in realitate si arata absolut superb! Acum, Opel a lansat noul Astra OPC. Fata de GTC arata mult mai agresiv, si daca se poate, chiar mai bine! Vine in varianta de dotare standard cu niste jante pe 19″, iar optional 20″ (exagerat de mari pentru drumurile noastre, dar arata bestial!). Interiorul arata si el foarte bine, mai ales daca alegi scaunele optionale (Recaro, asemanatoate celor de pe variantele RS de la Audi).

Si la capitolul motor au tras tare nemtii, si au reusit sa scoata 280Cp si 400Nm. Daca stai sa te gandesti ca pana nu demult, Subaru Impreza Wrx Sti avea 280 de cai era considerat foarte puternic, e clar ca si noul Astra va fi foarte rapid. Ca sa poate sa faca fata avalansei de putere, cei de la OPC au pus pe nous Astra niste suspensii inspirate din lumea curselor si un diferential cu alunecare limitata pentru puntea fata, cum e la moda acum. Din ce am vazut pe Youtube, masina asta se comporta foarte bine! Daca pana nu demult, Ford Focus RS era cea mai “fun” masina cu tractiune fata, acum s-ar putea sa mai existe o varianta. Pe curbe, ii fuge spatele ca la o masina cu tractiune spate si pare foarte usor de controlat.

Sunt curios cum e in comparatie cu un Golf R. Oricum, imi place place la masina si felul cum arata si cum pare sa se miste.

About razvaninca


Leave a comment